Med lusekofte, folkeinspirerte toner og sin vakre dialekt, utgjør Pål «Moddi» Knutsen et sjeldent og annerledes innslag i norsk musikkbransje.

I august 2008 ga Moddi ut sin offisielle EP-debut, Rubato. Den ble utgitt på en split-vinyl med artisten Einar Stray. I 2010 kom debutalbumet ”Floriographic”. For albumet ble han nominert til Spellemannprisen i klassene mannlig artist og årets nykommer. I 2010 var han en av 4 artister som vant A-has stipend på 1 million kroner.

Etter en lang periode utenfor rampelyset kom endelig studioalbumet Set the House on Fire 8. mars 2013. Som om ikke det var nok, kom også et eget album, Kæm va du?, med norske tekster, noen måneder senere.

For albumet Kæm va du? fikk han Spellemannprisen 2013 i klassen vise. Han var dessuten nominert i klassen popsolist for albumet Set the House on Fire og for begge albumene i klassen komponist. Moddi var i tillegg 1 av 5 nominerte til Spotify-prisen årets innovatør.

Moddi trenger ingen videre presentasjon annet enn at han gjester Ikkjevel! og Kirkelyd 11. juli kl 17.00 sammen med hans gode venner i Einar Stray Orchestra. Dette blir MAGISK!